Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Beleggers Wachtten Op Rentebesluit En Inflatiecijfers

Europese beurzen terughoudend rond middaguur

Beleggers wachtten op rentebesluit en inflatiecijfers

De Europese beurzen vertoonden rond het middaguur een terughoudend karakter. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later vandaag en de publicatie van inflatiecijfers in de eurozone morgen.

De FTSE 100 in Londen noteerde een daling van 0,1%, de DAX in Frankfurt noteerde 0,2% lager en de CAC 40 in Parijs stond 0,3% in de min.

Sleutelcijfers

  • FTSE 100: -0,1%
  • DAX: -0,2%
  • CAC 40: -0,3%

De terughoudendheid op de Europese beurzen was in lijn met de ontwikkelingen op de Aziatische markten, waar de meeste indices ook een daling lieten zien.

Beleggers wachtten af op het rentebesluit van de ECB, dat later vandaag wordt verwacht. De markt verwacht dat de ECB de rente met 50 basispunten zal verhogen, maar er is ook enige onzekerheid over de toekomst van het monetaire beleid in de eurozone.

Daarnaast zijn beleggers ook in afwachting van de publicatie van inflatiecijfers in de eurozone morgen. Deze cijfers zullen waarschijnlijk meer inzicht geven in de inflatieontwikkeling in de regio en de mogelijke gevolgen voor het monetaire beleid van de ECB.


Comments